top of page
NordenMapNight1600v3.jpg
  • Skribentens bildLars Enarson

Gråt vid korset: Samling vid korset i Hassela 9-11 aug

Uppdaterat: 29 juli 2019Medverkan: Lars Enarson, Gary Klein, Lennart och Carolina Torebring, Bengt Nordström, Åke Samuelsson, Lars Myrberg m fl.


Vi samlas vid foten av det 30 meter höga korset i Sveriges geografiska mittpunkt för att be och gråta över Sveriges synd och andliga avfall.


Fre kl 19 Lör kl 07, 10, 14 och 18 Sön kl 07, 10 och 14. (Under söndagen uppmanar vi alla som kan att fasta.)OBS! Uppdaterad information!

Det finns fortfarande bra logiplatser kvar på Hassela Ski Resort intill korset! Se nedan!

Vi ordnar skjuts från busshållplatsen i Hassela till Hassela Ski Resort. Meddela ankomst- och avgångstid när du bokar ditt rum.

Vi har säkrat 200 sittplatser för alla som inte kan ta med egen campingstol! Ta med något att böja knä på!


Arr: Sverige 7:14”Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus.” (1 Kor 3:11)

I Hassela i Hälsingland, finns ett 30 meter högt kors förankrat i urberget vid Sveriges geografiska mittpunkt. Vi inbjuder bedjare från hela Sverige och Norden att komma dit för att gråta över synden och avfallet i kristenheten och ropa om nåd och förbarmande vid korsets fot för våra länder.


Lördagen 10 augusti är profettexten hämtad från Jesaja där det bl a står:


”Hör, ni himlar! Lyssna, du jord, för Herren talar! Barn har jag fött upp och fostrat, men de har gjort uppror mot mig...Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger Herren. Om än era synder är blodröda ska de bli snövita, om än de är röda som scharlakan ska de bli vita som ull.” (Jes 1:2, 18)


Söndagen 11 augusti infaller fastan i femte månaden (Sak 7:3). I tusentals år har judar fastat och gråtit denna dag över att Templet är nedbrutet. Det står: ”Vet ni inte att ni är Guds tempel och att Guds Ande bor i er?” (1 Kor 1:16) Kristi kropp, Guds Tempel i Sverige, ligger i ruiner. Vi behöver gråta invid korsets fot och be om omvändelse och upprättelse.


”Jag fick se en stormvind komma norrifrån, ett stort moln med flammande eld, och det omgavs av ett sken" (Hes 1:4). ”Över Nordens länder ligger ett lysande moln, laddat med Guds kraft. ...Vi har korset i våra flaggor. Gud vill att vi ska uppleva korsets kraft i våra liv och ge den vidare till Europas längtande miljoner" (Rolf Wiström i boken Guds plan för Norden).


Praktisk information


Ta med campingstol att sitta på och något underlag att böja knä på. Vi ber om fint väder men ta med regnkappa för säkerhets skull.


Vi har reserverat 42 moderna rum med våningssängar, sammanlagt 84 bäddar, på Hassela Ski Resort alldeles intill korset (15 min gångväg). Rummen har hög standard och du har tillgång till WC, dusch, vacker matsal och kök där du kan laga din egen mat. Pris 300kr för två nätter fre och lör 9-11 aug (600kr för ett rum i två nätter för två personer). Boka rum/sängplats på kersti.daven@icloud.com.


Vi har också reserverat platser på Hassela Camping med plats för husvagnar och tält. Du bokar själv på tel: 073-810 81 87 eller E-post: hassela@caravanclub.se Ange att det gäller samlingen kring korset i Hassela 8-11 aug.


Det finns även pensionat och hotell på rimligt avstånd till Hassela. Vi kan rekommendera:


Toppsnäckan Världshus, Harmånger (c:a 40 min från Hassela) Tel: 0652-301 30 Berggården, Gnarp (c:a 45 min från Hassela) Tel: 0652-202 87

”Det är med stor och djup glädje som jag verkligen vill rekommendera alla pastorer, evangelister, profeter och ansvariga församlingsledare att göra allt som står i er makt för att vara med i bön för Sverige.

Nu är det hög tid att vara med och be igenom till ett verkligt genombrott. Ännu en gång vill jag rekommendera alla de olika samlingar till bön för landet som broder Lars Enarson nu tar initiativ till, ex. Bönen vid korset i Hassela 9-11 augusti. Vi vill stå sida vid sida, hand i hand i en stark bönegemenskap.”

Evangelist Birger Skoglund.


2 041 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page