top of page
NordenMapNight1600v3.jpg
  • Skribentens bildLars Enarson

Lars Enarsons svar: Jag är uppriktigt orolig för Swärd


Bild: Stefan Swärd (skärmdump/stefansward.se)

Stefan Swärd gick nyligen till attack i Dagen mot Nordiska Bönekonferensen i Solnahallen under rubriken “Enarson leder en SD-vänlig sekt” trots att SD aldrig nämndes en enda gång under hela konferensen. Bönekonferensen i Solnahallen jämfördes med “kristna vänsterledarna som hyllade Mao och Lenin och sågade pingstpastorerna och vanliga präster.” Det “var gnälliga domedagspredikanter på plattformen” skrev Swärd. Konstant varnar han för högerpolitik. Läs Lars Enarsons svar nedan:

 

Stefan Swärd beskriver den Nordiska bönekonferensen i Solnahallen som annorlunda än andra bönekonferenser. Jag kan hålla med. En vanlig kommentar från deltagarna var att detta var den starkaste konferens man varit med om, eftersom den helige Ande var så mäktigt närvarande. Många uttryckte en djup nöd för Sverige i bönen. Då Swärd sedan jämställer bönesamlingen med den kristna vänstern på sextiotalet, som hyllade mass­mördare, kommer han väldigt nära att häda den helige Ande. Jag är uppriktigt orolig för Swärd.


Swärd har tidigare stått på barrikaderna mot fri abort. Numera verkar denna fråga mindre betydelsefull. Det helt avgörande är att inte befinna sig på den politiska högerkanten, även om till exempel Donald Trump och Viktor Orbán står upp för kristna värderingar både i denna och andra avgörande moralfrågor. Att bibeltroende, evangelikala kristna i deras länder dessutom fastat och bett fram dessa ledare har Swärd varken respekt eller förståelse för.


Anklagelsen för högerkristendom är jag van vid sedan min tid i Förebedjare för Sverige under Kjell Sjöberg. Då var det främst Svensk Veckotidning som kritiserade. Idag är främst tidningen Dagen. Att få höra samma anklagelse i dag från en av Kjells egna lärjungar från den tiden är chockerande. Vad jag kan minnas omnämndes Trump under konferensen enbart i samband med att han utlyst en nationell bönedag mot coronaviruset. Vi tackade Gud för det. Menar verkligen Swärd att detta skulle vara fel?

Den bönerörelse jag nu leder har fyra stående böneämnen: 1. En stark böneväckelse. 2. En omvändelse till radikal lydnad för Guds ord. 3. En väckelse där människor ur alla samhällsklasser blir frälsta. 4. En konservativ regering på judekristen värdegrund som står upp för familjen, fosterlandet och Israel. Vi kan inte hoppa över de två första böneämnena om vi vill få se en väckelse som leder till en samhällsförändring. Det räcker inte med enbart stora evangelisationssatsningar oavsett hur bra de är.


Swärd skriver: ”Lars Enarson menar att alla falska lojaliteter med avfall ska brytas.” Att Swärd tydligen inte håller med om detta är förunderligt. Swärd har däremot fel när han sedan påstår att jag menar att hela svenska kristenheten är avfällig. Nej, det finns många trogna själar som i dag sitter i kyrkbänkar eller i ensamhet och lider av en urvattnad förkunnelse. Och det finns även en skara trogna predikanter som står fria. Alla väckelserörelser har alltid börjat i det lilla med en föraktad skara. Den världsvida pingströrelsen är kanske det bästa exemplet. Problemet är att så få är villiga att betala priset för en äkta väckelse. Det finns en smal väg och det finns en bred.


Utan att ge exempel skriver Swärd att det i konferensen lanserades ny praxis hur man för fram profetiska budskap. I stället för att i lydnad för Gud uppmana pingstpastorer att ta sina församlingar ut ur sitt samfund detta år, tycker Swärd att pastor Tveter borde sätta sig ner och samtala om saken med Daniel Alm. ”Så gör civiliserade människor”. Enligt Swärds måttstock var uppenbarligen ingen av Bibelns profeter civiliserade människor. Och har Swärd möjligen hört talas om Martin Luther? Personligen har jag dock mer än en gång försökt träffa Swärd för samtal. Han har i stället valt att bemöta mig i det offentliga.


Swärd tycker att det enbart fanns ”gnälliga domedagsprofeter” på plattformen. Detta är inte bara ett cyniskt utan även hädiskt påstående om dessa gudsmän. Jag vill påminna om att det var de falska profeterna som sa att allt står väl till. Guds profeter hade majoriteten mot sig när de varnade. Jag rekommenderar Swärd att läsa Bibeln bättre.


Swärd far med direkt osanning när han skriver att folk skrattade och applåderade när jag sa att tidningen Dagen är det kristna avfallets främsta megafon i dag i Sverige. Var och en kan lätt kontrollera på vår Youtube-kanal att det tvärtom var en allvarlig tystnad innan någon efter en stund försökte applådera. Swärds falska anklagelse om brist på gudsfruktan bland bedjarna faller tyvärr tillbaka på honom själv genom hans kategoriska avfärdande av konferensens allvarliga budskap.


Läget i Sverige och Norden är alldeles för allvarligt för att inte våga säga som det är. Vi kan inte låtsas att allt är okej längre. Gud har gång efter annan varnat mig för att tona ner budskapet. Man kan inte stå med lyfta händer i tillbedjan tillsammans med en ärkebiskop som svävar på målet om jungfrufödelsen, säger att muslimer och kristna ber till samma Gud och låter Svenska kyrkan samarbeta med terrorbejakande Muslimska brödraskapet. Gud har inte behag till sådant. Men för Swärd verkar ekumenisk gemenskap vara viktigare än troheten till Guds ord. Det är inte en framkomlig väg.


Lars Enarson Bibellärare, författare och böneledare i Sverige 7:142 117 visningar6 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

6 Comments


Andreas Bengter
Andreas Bengter
Mar 31, 2020

En del blir liberala när deras barn avfäller från kristen tro och lärljungaskapet.. Bed för han och hans familj att de ska komma tillbaka till Guds fruktan o följa Gud! /barndomsvän med hans son

Like

john
Mar 27, 2020

Jag vill bara uppmuntra er i ett viktiga arbete

Jag själv kämpar med bönen

Känns som orden inte räcker till

Men jag beder att HERREN skall lägga sina ord och tankar i mig

Jag var i Solna med bröderna från övik

HERREN ÄR MED ER HAN PRÖVAR OSS NU MEN VI KOMMER UT PÅ ANDRA SIDAN STARKARE

HALLILUJA

Guds frid John

Like

Inger Larsson
Inger Larsson
Mar 27, 2020

Herren sa till Staffan och mig i morgonbönen 12/3 bl.a: "Det ska bli en fin omfattande konferens i Solna. Jag har en sån smärta för mänskligheten."

Vi är så tacksamma för allt profetiskt och all tydlig undervisning från konferensen. Må Gud hjälpa oss att vända om fullständigt så att hela detta land vänds rätt. Vi var inte där, men tack alla ni som var där, Gud välsigne er.

Like

berithk
Mar 27, 2020

Jag besökte själv Nordiska Bönekonferensen i Solnahallen och jag har aldrig varit med på något starkare ! Jag har varit frälst i 65 år och upplevt många underbara möten och samlingar men denna var den starkaste! Gudsnärvaron var påtaglig och jag sörjer över kristenheten son sover!

Like

Conrad Utvåg
Conrad Utvåg
Mar 26, 2020

26. Mars 2020

Lars Enarson - Kära Tros-Broder. Det är ett GOTT täcken att du möter motstand... Son denna - Du ÄR på RÄTT Väg... Hela Nordens Länder är på väg bort från Gud... Din varning är så visst på sin plats -

Herren har visat mig att det er mycket kort tid innan Jesus "Rycker upp Sin Brud..." - Och då, om inte förr, "skall vi åter få se skillnaden på dom som är med Herren, och dom som inte är..."-

Lare Enarson, Kära Broder - Stå på i Herrens Namn - Han är med dig...

Ingenting skall hidra dig - Dessa som står dig emot, vill Herren "Ta Sig av..."

Conrad .

Like
bottom of page