top of page
NordenMapNight1600v3.jpg
  • Skribentens bildLars Enarson

Solnahallen 13-15.3.2020 "NORDENS KALLELSESTUND" Nordisk bönekonferens

Uppdaterat: 13 mars 2020

Mötena sänds live via youtube-kanalen på mötestiderna. https://youtube.com/c/LarsEnarsonUPPDATERING: Nordens kallelsestund i Solnahallen hålls som planerat, 500 personer per samling


Konferensen hålls som planerat 13-15 mars med sex samlingar. Pga hälsovårdsmyndighetens rekommendation blir varje samling begränsad till 500 personer. ”Först till kvarn...” Kom i god tid!


Gäster från våra Nordiska grannländer kommer att prioriteras, samt de som har bokat hotell (ta med bokningsbekräftelse).


Vi jobbar på att ordna extra lokaler med storbildskärm.Vi tror att Gud kommer att använda denna konferens för Nordens framtid.


Välkommen!

"Blåser man i basun i en stad utan att folket blir förskräckt? Händer det en olycka i en stad utan att HERREN har vållat den? För Herren GUD gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna. När lejonet ryter, vem skulle då inte frukta? När Herren GUD talar, vem skulle då inte profetera?" —Amos 3:6–8


13–15 mars, 2020

Den Nordiska Bönekonferensen kommer att äga rum fredag till söndag och inledas på årsdagen av regimskiftet 1809 som räddade Sverige från avgrundens brant.


Fre kl 19

Lör kl 10, 14, 18

Sön kl 10, 14 (OBS! Tiden!)


Obs! Ingen föranmälan behövs. Ingen konferensavgift. Välkommen!

Solnahallen, Stockholm

Ankdammsgatan 46, 171 67 Solna

+46 8 514 200 50


Medverkande:

Lars Enarson, Bengt Berggren, Claes-Göran Bergstrand, Gunnar Brudeli (Norge), David Hansen (Danmark), Leif Johansson, Kjell Madsen Kjørholt (Norge), Sonny Lindgren, Timo Lordhem, Lars Myrberg, Bengt Nordström, Åke Samuelsson, Kjetil Tveter (Norge), Kenneth Witick (Finland), m fl


Hitta till konferensen

Solnahallen, Ankdammsgatan 46, 171 67 Solna, +46 8 514 200 50


Du kan ta dig till Solnahallen med Buss, Tunnelbana eller Tåg. Solna Centrum ligger ca 5 minuters promenadväg från Solnahallen.

Buss - 152, Buss - 176, Buss - 67 tåg - Pendeltåg Tunnelbana - 11


Parkering. Utanför Solnahallen finns en parkeringsplats med runt 150 platser. Den brukar snabbt bli full och då finns fler parkeringsplatser i närheten, bl a Solna Centrum där du kan parkera.


Obs! Ingen föranmälan behövs. Ingen konferensavgift. Välkommen!


Logi i närheten

Hotels.com

Enkelrum: Best Western Stockholm Järva, Vallgatan 7, Solna

Dubbelrum: Park Inn by Radisson, Solna. Hotellgatan 11, Solna


Annat logi i närheten av Solnahallen

Hotel by Maude, tel: 08 546 045 00

Best Western Plus Grow Hotel, tel: 08 557 607 00

Biz Apt Solna, tel: 020 021 03 22

2Home Hotel Solna, tel: 08 705 71 00


Förhindrad att komma?

Gör vad du kan för att komma och ta med dina vänner! Det är starkast att samlas på plats. Men om du är förhindrad att komma kan du vara med via YouTube Live-stream.


Stöd denna historiska konferens!

SWISH 070-551 6965 Skriv: ”Nordisk konferens”

BG 293-1525, Uppdrag Sverige Skriv: ”Nordisk konferens”


Norge: Kontonummer 1506.22.63269, På Jerusalems murar

Skriv: ”Nordisk konferens”


ÖVRIGA LÄNDER: Bank: Länsförsäkringar Bank, Uppdrag Sverige

IBAN nr: SE2390200000090234046688

BIC/SWIFT-adress: ELLFSESS Skriv: ”Nordisk konferens”


Tidning med profetord till Norden och undervisning inför bönekonferensen. 16 sidor. Observera att Lennart Torebring och Birger Skoglund inte längre medverkar i Nordens Kallelsestund.

(tidningsbild: zippypixels.com)

 

Vad är syftet med den Nordiska Bönekonferensen?

Framför allt Sverige men hela Norden befinner sig idag i ett oerhört allvarligt läge. Vårt land skakar bokstavligen i själva grundvalarna. Ingen av oss har nog riktigt förstått hur oerhört allvarlig krisen är.

"Vakna, du som sover. Stå upp från de döda, och Kristus ska lysa över dig." —Ef. 5:14

Nordens länder har i decennier varit kända som världens tryggaste. Idag är det massor av framför allt välbärgade svenskar som flyr från Sverige och utvecklingen går oerhört snabbt. Om bara några år kan vi mycket väl befinna oss mitt i ett blodigt inbördeskrig om ingen förändring sker. Det här är långt mycket allvarligare än klimatkrisen. Vi måste lägga om den andliga kursen väldigt radikalt om Sverige ska kunna räddas från att bokstavligen gå under.


Samtidigt finns det en kallelse från Gud på Sverige och Norden att bli till en välsignelse för hela Europa. Sverige har fyllt den rollen tidigare i historien mer än en gång och den kallelsen finns fortfarande kvar. Det finns också mängder av profetiska vittnesbörd om detta över flera decennier.


Allt Guds verk börjar alltid med bön. Därför kommer fokuset på konferensen förutom omvändelse att ligga på en mobilisering av bedjare i hela Norden för det Gud vill göra. Claes-Göran Bergstrand har fått en mäktig syn från Herren om just detta.

"Så åt er i rättfärdighet, skörda efter kärlekens bud, bryt er ny mark. Det är tid att söka HERREN, till dess han kommer och lär er rättfärdighet."—Hosea 10:12

För det andra vill vi be om Andens enhet mellan oss kristna. Vi utgör alla en enda kropp. Om vi fortsätter att kritisera och attackera varandra kommer vi alla att gå under. Men om vi börjar bejaka, stödja och uppmuntra varandra kan vi i stället få se Guds rike bryta fram.


Andens enhet kan dock aldrig organiseras eller kontrolleras fram. Det leder till bundenhet i stället för frihet. Andens enhet kan enbart bevaras genom fridens och kärlekens band av ödmjuka och förkrossade människor som lever i försoning och lärt sig vandra i Anden. Så fort vi tror att "vi har det" kommer Gud alltid att överraska oss och dyka upp utanför vår “lilla låda". Herren förbehåller sig rätten att själv styra och kontrollera sitt eget verk genom sitt Ord och sin Ande. Ingen människa eller organisation kan påta sig den rollen. Vi behöver acceptera varandra i Herrens fruktan utan att försöka kontrollera varandra.


Vad är bakgrunden till den Nordiska Bönekonferensen?

I samband med bönesamlingen kring korset i Hassela i augusti aktualiserade Herren för oss den speciella kallelse han har på Nordens länder som har korset i sina flaggor. Inga andra länder i hela världen har denna kristna symbol så tydlig i sina flaggor. Gud vill att vi i Norden ska få uppleva korsets förvandlande kraft i våra liv och föra detta budskap vidare ner över Europa tillbaka till Jerusalem. Detta finns profeterat i Jesaja 62:11-12:

"Se, Herren förkunnar till jordens ände: Säg till dottern Sion: Se, din frälsning kommer! Se, han har med sig sin lön, hans segerbyte går framför honom. Man ska kalla dem "det heliga folket”, "Herrens återlösta”. Och du ska kallas "den eftersökta", "staden som inte blir övergiven”."

Vad hoppas ni bönekonferensen ska ge för frukt?


Birger Skoglunds allvarliga profetord till Sverige under Smålandskonferensen 2018: "Väckelse eller undergång" utgör en bakgrund till konferensen. Budskapet väntar fortfarande på ett klart och tydligt svar från svensk kristenhet. Under konferensen vill vi se ett bedjande folk svara ja på kallelsen, redo att betala det pris detta kommer att kosta.


Claes-Göran Bergstrand har gjort en historisk genomgång av olika förnyelsekonferenser som hållits i Sverige och Norden under de senaste 38 åren och funnit att Herren gång på gång har kallat till omvändelse men vi har inte lyssnat. Vår bön är att Guds folk denna gång komma att höra det Gud säger och omvända sig. Det är intressant att Israels barns ökenvandring varade i 38 år. Likaså hade mannen vid Betestadammen inte kunnat gå på 38 år när Jesus botade honom.


Vi vill se Herren resa upp ett bedjande folk som ödmjukar sig inför Gud och kan be fram en radikal förändring i hela Norden. Ett folk som upplever korsets förvandlande kraft i sina liv till att vandra i Anden i lydnad för Guds Ord. Ett folk som rusar ner över fälten till Europas avkristnade miljoner på väg tillbaka till Jerusalem. 

Kära bedjare!


Efter påtryckningar från SKR och en artikel i tidningen Dagen har Pastor Lennart Torebring och evangelist Birger Skoglund beslutat att inte medverka i den Nordiska Bönekonferensen i Solnahallen 13-15 mars. Vi beklagar detta.


Sverige 7:14 är som bekant “en bedjande gräsrotsrörelse, fristående från SKR och påvens inflytande, som ropar till Gud för Sverige utifrån löftet i 2 Krönikeboken 7:14.”


Den Nordiska Bönekonferensen kommer att hållas som planerat i stor enighet inom de övriga i ledningsgruppen och tillsammans med ledare från de andra nordiska länderna. Vi är fulla av tro och förväntan på vad Gud kommer att göra. Väl mött i Solnahallen!


Välkomna i Jesu Namn!

Lars Enarson, Claes-Göran Bergstrand, Gunnar Brudeli (Norge), David Hansen (Danmark), Leif Johansson, Sonny Lindgren, Timo Lordhem, Bengt Nordström, Kjetil Tveter (Norge), Kenneth Witick (Finland), m fl

18 500 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page